Представи си онова, което е твърде хубаво, за да е истина!!! - Представяй си го всяка сутрин, всеки миг :)

Monday, October 18, 2010

ВАСТУ ШАСТРА - обяснена научно :)

Винаги са ми били интересни идеите за духа и енергията в живота и средата около нас. От както се запознах с ученията за хармоничния поток на енергията ( чи, прана, жизнена сила и т.н.) и възможността да направим средата си в съзвучие с естествения ред на нещата, а съответно и да ни зарежда, открих и призванието си.

Интересуват ме обаче не заявления от типа – този ъгъл там е свързан с парите, а тук не бива да ти е кухнята. Това звучи толкова аматьорско, неуважително към интелекта на събеседника и често пъти дори този, който твърди тези неща, си няма и понятие защо всъщност е така.

Най-известната система за хармонизиране на енергиите около нас е Фън Шуй. Хиляди страници са изписани за нея и все пак доста трудно намерих рационално обяснени идеите й. Някой път ще пиша и за това.

В момента интересът ми е притеглен към Васту Шастра – индийското изкуство за хармонизиране на средата. И там има утвърждения на север това, на юг онова, но попаднах на една интересна статия, писана от архитект, който обяснява някои от идеите на днешен език. Така представени според научните учения днес, всеки може да прецени, кое е от полза и кое не.

No comments: