Представи си онова, което е твърде хубаво, за да е истина!!! - Представяй си го всяка сутрин, всеки миг :)

Friday, June 3, 2011

Робин и Майкъл Мастро „Как да привлечем любовта в своя живот“

В книжката на Робин и Майкъл Мастро 
„Как да привлечем любовта в своя живот“ открих интересни приложения на Васту. Въпреки че в нея е наблегнато на идеята как да се срещнем с нашата половинка, принципите на Васту Шастра са универсални и приложими за всяка една ситуация.

.......................
 „Ходът на всички явления се определя от универсални закони...когато се научим да ги прилагаме на местата, в които прекарваме най-много време, това дава благоприятно отражение и върху целия ни живот...“

„Всеки от нас притежава вродена способност да координира действията си с всемирния поток (енергия). А ако координацията стане и осъзнат, волеви акт, това ще ни позволи да черпим, когато си поискаме, от въпросната неизчерпаема енергия.“

Позволете на животворната енергия да протича спокойно през вас и около вас, тя ви помага да получавате, всичко, което поискате.
Петте елемента поддържат постоянен баланс помежду си. Когато живеем на такова място, ние усещаме вътрешен покой и хармония. Когато сме във връзка с нея, желаното идва при нас сякаш от само себе си, без да полагаме особени усилия.

Вашите мисли, възгледи и постъпки се отразяват не само на околната ви среда, но и на вашата способност да привличате желаното.

Да направим място: Прочистване на Пространството

Най-същественото, което трябва да знаем за този проблем е, че безпорядъкът е много сериозно препятствие пред всичко ново, което искаме да дойде в живота ни.

Да, всемирната енергия достига абсолютно навсякъде, но може да зацикли тъкмо във вашия дом и/или офис поради възцарилия се там безпорядък ...- той предизвиква дисбаланс, който дава отражение и върху целия ви живот, защото ви лишава от енергия.

Ако се замислите, най-вероятно сами ще се убедите, че безпорядъкът около вас се е пренесъл и в мислите ви. Те са също толкова ръзхвърляни, липсва им яснота, а това естествено се отразява и на действията ви.

Когато приключите разчистването, значи сте освободили едно значително количество енергия, която може да бъде използвана за далеч по-позитивни цели.

Не е важно откъде започваш, а това, че започваш.

Васту ни помага да усетим природата по един по-дълбок начин, тъй като ни показва как тя влияе върху нашия живот.

...излишните харчове означаваха и огромно количество неправилно пренасочена енергия.

Да, знаех, че човекът е творец на своя живот, но едва след време разбрах, че той трябва и да развива тази способност – с помощта на собствените си желания и мечти.

Процесът на привличането

Първата ни работа е да се фокусираме върху желанията си.
Ритуал на привличането – седем списъка – какво искам и т.н.

Сценарий – идеята е не само да изясним своята представа, но и да придадем повече колорит и плътност на мечтата си.

Думите, особено изписаните, са заредени с огромна енергия и въздействат на много нива. Ако постигнете нужната концентрация, цялото ви същество – ум, тяло, дъх, интелект, памет, емоции и дух – ще се ангажира с това, което сте написали.

Вашата задача е не да търсите Любовта,
А просто да издирите и разкриете всички онези
Вътрешни прегради,
Които сами сте издигнали пред нея.
Руми

Олтарът на Пълнолунието:
Да се включиш в източника
Той има свойството да подсилва (и умножава) всичко онова, което му принасяте в дар. Най-същественото в процеса на привличане е вашата лична благодарност, за това, което очаквате, а когато я изразите с ритуал...ще придадете и допълнителна енергия на съкровените си желания и по този начин ще ускорите реализацията им в осезаема форма.....Енергията на признателността пречиства тялото, душата и духа.

Най-общо казано красотата се постига, когато съществува и баланас между първоелементите. ... Във вътрешен план я усещаме като покой, хармония и удоволствие.

Признанието и благодарността са „вълшебните ключове“, които отварят дверите пред неограничения потенциал на всемира и така ви осигуряват пряк достъп до божествените сили, а те пък ще ви помогнат да промените своя живот.

Съмненията блокират не само радостта от живота, но и енергиите, които струят из него.

Ако приемем, че съществуванието не се ограничава само с това измерение..., то това означава, че когато вършим нещо хубаво, ние влияем благотворно и на миналите, и на бъдещите поколения. Изцелявайки своите душевни рани, ти един вид изцеляваш и тези на родителите си, раните на техните родители и така до безкрайност...

Когато минаваш през живота като робот и вършиш нещата така, както винаги си ги вършил, без да задълбаваш и без да влагаш чувства, какво друго очакваш да ти се случи, освен това, гдето винаги си го знаел? Ти просто повтаряш онова, което е било и преди. Така обаче се лишаваш от бъдеще, защото то неминуемо ще повтори миналото. Повечето хора се боят до смърт от един най-обикновен въпрос: „Всъщност какво искам аз?“ Че толкова ли е страшно да узнаеш отговора му?

Ако подхранвате редовно духа си (като тялото), ще се сдобиете с два безценни дара – жизненост и блаженство.

Искайте само онова, за което копнее сърцето ви.
„Разковничето“ е съвсем просто: не мислете за материални неша. Изяснете си чувствата, които бихте искали да изпълват живота ви и се съсредоточете изцяло в тях.

Събуждай се с УСМИВКА!

...определени цветове, кристали, накити, камъни и аромати могат на свой ред да стимулират енергията във вашата среда.

.............
ако ви е интересно ето линк към издателството  Peace

No comments: