Sunday, June 19, 2011
Плетен Хляб в три цвята
Необходими продукти:
Спанак - 200г
Мая суха - 15 г
Растително масло - 60 мл
Червен пипер, сладък - 1 ч.л.
Маково семе - 5 г
Кимион - 1/2 ч.л.
Брашно бяло - 960 г
Морска сол - 1 1/2 ч.л.
Пипер капия - 1/2
Тиква /цигулка/ - 350 г
Сусам - 5 г
Начин на приготвяне:
За зелено тесто:
За зеленото тесто е необходимо да смелим спанака с малко вода/100 мл/ ,20 мл растително масло и 1/2 ч.л. морска сол в блендер. След това добавяме готовото пюре от спанак в пресятото брашно /320 г брашно - 1/3 от цялото количество/ и размесено с 5 г мая. Замесваме тесто и оставяме на топло място за час.
За червеното тесто:
Към пресятото брашно 320 г, размесено с 5 г мая и червения пипер добавяме приготвено пюре в бледнер от червената капия, 100 мл вода , 20 мл растително масло и 1/2 ч.л морска сол. Омесваме тесто и оставяме на топло за около час.
За жълтото тесто:
Процедурата е същата. Тиквата се нарязва на парчета, сварява се и се разбърква на пюре с 20 мл растително масло, 50 мл вода и 1/2 ч.л. морска сол. Пюрето се добавя в пресятото брашно, размесено с 5 г мая. Замесваме тесто и оставяме на топло за около час.
Когато тестата са готови, на набрашнена равна повърхност ги оформяме във вид на еднакви издължени пръчици.
Съединяваме трите края на пръчиците и ги заплитаме в не много стегната плитка.
Отново фиксираме краищата.
Оставете готовата плетеница на топло място за 30 минути.
След това напръскайте повърхността с капки вода и посипете върху различните цветове тесто маковото семе, сусама и кимиона.
Пече се в добре загрята фурна до 220 градуса за 30-35 минути.
Цветният хляб е готов.
Добър апетит!
Източник: www.foodclub.ru
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment