Представи си онова, което е твърде хубаво, за да е истина!!! - Представяй си го всяка сутрин, всеки миг :)

Saturday, January 15, 2011

Градина по Фън Шуй

Пейзажът и средата, в която живеем са живи и комуникират с нас. Градината е процес, а не нарисувана картина, тя поражда чувства и усещания. Тя е общуване с природата.

Основната цел при проектиране на Градина според Фън Шуй е увеличаването нивото на жизнената енергия и осигуряване на свободно й и плавно преминаване през цялото пространство. С други думи, е нужно да се освободим от всички бариери, които й пречат, а на местата, където е уловена като в капан се поставят елементи, които да ги хармонизират отново.

Как да създадем среда, в която да се чувстваме комфортно?
За китайците, ци е жизнената сила, която трябва да бъде балансирана. Петте елемента – дърво, огън, земя, метал и вода, са нейните проводници. Всеки от тях може да бъде демонстриран в Градината. В една Фън Шуй Градина тези елементи са в баланс.

Енергийната Градина е пълна с хармония, подкрепя и подхранва усещането ни за мир и спокойствие.

Древните китайци са вярвали, че когато живеем в съгласие със земята, ставаме магнити за здраве, благоденствие и щастие.

Същността на Фън Шуй Градината е в естественото й състояние, доколкото е възможно, по отношение на околния пейзаж и духа на мястото.

2 comments:

nana said...

Може ли да ми се помогне да имам това което е нужно ,без да се налага да се моля на тези които не ме разбират и да върви работата .Защото е важно във времето да се прокара започнатото.Много е крехко и да не се загуби.Искам да бъде работещо, макар и деликатно.

Sha Angreal said...

Най-добрия начин да си помогнем е да открием вътрешния си център и да изследваме средата около и вътре в нас! Това, което ни дразни е важно да го преобразуваме, онова, което ни вдъхновява и надига радостта в нас е хубаво да го пазим или умножим!

Успех по пътя на Хармонията :)