Представи си онова, което е твърде хубаво, за да е истина!!! - Представяй си го всяка сутрин, всеки миг :)

Friday, November 22, 2019

Духовните принципи на финансовия просперитет

Това е информация, от пост на Шри Ю във фейс групата "Познание"


Shri Yu: Кои са духовните принципи на финансовия просперитет? 
Ето отговора на ведическата традиция и на духовната наука, йога: 

1. За да имаш минималните финансови и материални ресурси, които да ти позволяват да работиш върху твоите приоритети и мисия в живота, не е необходимо и задължително да учиш, да работиш за някого, да се чувстваш експлоатиран, да извършват труд, който ти е неприятен или не желаеш да го работиш, нито пък е необходимо да зависиш финансово от някой друг. 
Извод: Ресурсите в Природата са неограничени, просто имаш нужда от достъп до тях и знания как да ги активираш в себе си, за да бъдеш в хармония с тях. 

2. Спечелени пари = изразходвана, похарчена жизнена енергия (прана). 
Извод: Внимавай за какво си харчиш жизнената енергия. 

3. Парите, които ще имаш, не зависят от образованието, интелигентността, талантите, професията, заемания пост, усърдната работа, от желанието и мотивацията за успех, от късмета или връзките ти. Финансовото ти състояние зависи от състоянието на елемента Земя в рождената ти карта. 
Извод: Активирай и развий елемента Земя в тялото си! 

4. Парите в живота ти, както и всичко друго, идва според съдбата ти, т.е. зависи пряко от Божието благоволение. 
Извод: Влез контакт с Извора в себе си. Външните ефекти са отражение на вътрешния баланс (или липсата му). 

5. Ако елемента Земя е слаб в човек, трябва да открие способ да го усили. В противен случай, всеки финансов успех ще е кратковременен. Ако имаш слаб елемент Земя в рождената карта, не започвай собствен бизнес- ще се провалиш! 
Препоръка: В подобен случай Ведическия астролог трябва да препоръча работа за чужда сметка, където редовните постъпления са осигурени, или да предпише корективни средства. 

6. Ако човек има елемент Земя силен и се проявява по този начин в живота ми, трябва да открие способ да поддържа силен своя елемент Земя. 
Извод: Ако не го прави, няма да има контрол върху материалния си живот, никога не може да има сигурност и стабилност, защото в този случай елемента Земя ще зависи само от кармата му по рождение по отношение на финансовите средства. Ако си стабилизира, обаче, елемента Земя, ще повиши способността си за натрупване на финансови активи и ще може да контролира баланса на проходи и разходи в живота и бизнеса си. 

7. Всички, живеещи в обществото, имаме нужда от пари. Защо ли? Защото недостига на пари блокира всички останали елементи на просперитета. Докато наличието на достатъчно средства освобождава ума от този постоянен тормоз и едва тогава той е способен да се концентрира в нещо по-креативно, по-полезно и дори по-духовно. 

8. Хората четат много и се пълнят с всевъзможна информация, но разбират много малко. И затова живеят с погрешни концепции: „Всички богати са лоши“, „Патите са от Дявола“, „Не може да си богат и честен“ и т.н. 
Човек с дисбаланс в елемента Земя отрича парите, вижда ги като нещо лошо, или няма сърце да поиска дължимото за услугите си. Ако искате да получавате още информация, четете. Ако искате да си подобрите живота- практикувайте, пречистете елемента Земя и трансформирайте мирогледа си! Забележете, че само и единствено хората, които са свикнали да живеят в оскъдица и са се примирили, само те виждат парите като нещо лошо и негативно!


Накратко, Ведическата визия за финансовия просперитет, е следната.
Ако човек е роден със слаб или наранен елемент Земя (Притви Татва) в картата си, т.е. ако нямаш в съдбата си натрупване на финансови средства- каквото и да пробваш сам, цял живот ще има финансови проблеми. Дори и в даден момент да успее да акумулира някакви средства, те ще се стопят, ще изчезнат, защото той няма способността да ги задържи- ще се появят неочаквани разходи, ще направи неправилно капиталовложение, няма да му платят, ще го излъжат с парите, ще го окрадат и т.н.


Правилния въпрос, следователно, е:
Как се развива, подобрява и балансира елемента Земя в тялото?
Много просто:
1. Намери някой да го активира в теб. 
2. Научи се да го поддържаш активен.
С други думи- бръкни във Ведическата аптека!
Ведическата аптека е пълна с решения и лекове за всяка болка, включително и финансово неразположение!


Shri Yu Ето най-ефективните практични методи:
1. Твоят духовен учител (или някой, който има елемента Земя активиран на 100%) може директно да ти предаде енергия с вибрацията на елемента Земя. Това е също както ако имаш нужда от кръводарител, за да оцелееш (в случая- финансово): просто трябва да намериш някой, способен да ти прелее елемента Земя.
2. Твоят духовен учител може да те инициира в мантра, която да повишава и стабилизира елемента Земя. Когато ти липсва или е дебалансиран, просто рецитираш мантрата си определено време и този елемент се активира.
3. Твоят духовен учител може да ти даде специфични упражнения, с които да се активира Муладхара чакра, където е седалището на елемента Земя и по този начин, практикувайки ежедневно или за определен период от време, да се повиши количеството и качеството на елемента Земя в твоята система, калибрирайки по този начин финансовата страна на живота ти.
4. Твоят учител може да те научи и да медитираш. Медитацията, мантрите и упражненията са трите универсални метода за раздвижване и разблокиране на жизнената прана в тялото, за активиране на всички чакри, от там- и активиране на Петте елемента в нашата енергийна система. Това са трите универсални метода за подобряване на качеството на живот и на самоосъзнаване. Може да се използва само един от тях по избор, но комбинираното им използване генерира мултиплициран ефект.
5. Намали разхода си на жизнена енергия до необходимия минимум. Всяко материално желание, всяка прищявка, всяка покупка я заплащаме с пари, които сме получили в замяна на своята жизнена прана- затова и трябва да се харчи мъдро.
6. Менталността за недостатъчност е друга причина за бедност. Ресурсите на Природата са безкрайни. Идеята, че не заслужаваме или няма как да имаме достатъчно средства, за да покрием своите и на семейството си нужди, е един добър пример за невежество.

„Както горе, така и долу!
Както вътре, така и вън!“


Просперитета идва чрез 3 прости правила:
1. Чрез приемане на това, което имаме, а не чрез фокусиране върху това, което нямаме.
2. Чрез търсене на перфектност в дейностите и ценностна система в мислите и действията, а не чрез оплаквания, оправдания и самосъжаление.
3. Чрез активиране на елемента Земя.

И не забравяй за всемилостивия на Бог, който казва:
„Аз няма да променя съдбата ти, щом ти си си я създал! Но ако искаш, ти сам си я промени!“

Надявам се да съм бил полезен с тази учебна статия.
Шри Ю

No comments:

Post a Comment