Представи си онова, което е твърде хубаво, за да е истина!!! - Представяй си го всяка сутрин, всеки миг :)

Tuesday, December 21, 2010

Spa ритуали у дома

 Една невероятно богата и информативна книга, която може да послужи не само на жените, но и на мъжете; както  за домашни условия, така и за разработване програми за професионални спа центрове! Доброто здраве през 21 век не означава само и единствено отсъствие на болести. Доброто здраве днес включва също така психологическо здраве, устойчивост към стрес, наличие на позитивна нагласа към живота, жизненост и умение да поддържаме хармонични отношения със себе си и другите. В този смисъл грижите за здравето и самочувствието ни не са просто лукс, а дългосрочна инвестиция в собствената ни личност.

Spa ритуали у дома е книга за всекидневните грижи за нашето здраве, красота и психологически комфорт. Нейната цел е да станем по-активни в грижите за себе си – във физически и духовен план. Когато редовно осигуряваме на тялото и ума си релаксиращи мигове, ние се изпълваме с енергия и ставаме устойчиви на стрес  и негативни влияния. Защото качеството на живот на човека и неговата работоспособност зависят от качеството на неговия отдих. Тази книга ще ни научи как да глезим духа и тялото си без да напускаме прага на дома си.

Изграждането на енергийно здрава жилищна среда е изключително важно за нашето благополучие – на тази тема са посветени главите за хромотерапия и създаване на спа кът за релакс. Разгледани са и безкрайните възможности на етеричните масла да дезинфекцират, да пречистват енергийно, да ни предпазват от вирусни инфекции и да създават ароматен фон на нашето всекидневие.

Приготвянето на домашна козметика и домашни лечебни средства изисква познаването на най-мощните средства, което природата ни е дарила – растителните и етеричните масла, затова техният спектър на действие е разгледан изключително подробно.

Състоянието на нашата кожа, коса и нокти е отражение не само на грижите, които полагаме за тях, но и на храната, която приемаме. Здравословните спа рецепти и идеите за разтоварващи дни ще ни помогнат да се пречистим и „нахраним” кожата си отвътре.
За финал, включените в края на книгата анти-стрес съвети, както и разказите на пет заети жени за техните домашни spa ритуали, ще ни заредят с допълнителна доза вдъхновение.


Задна корица:

История на spa и грижите за красота през вековете.

Ценен наръчник за приготвяне на масажни масла – след тренировка, против слънце и изгаряния, за еластична кожа, за преборване на настинките, при ставни проблеми… Полезен както за жените, така и за мъжете!

Домашна козметика! Над 200 рецепти за натурални скрабове, тоници, маски, кремове, соли за вана и антицелулитни средства!

Невероятната сила на ефирните масла! Подробно описание на 30 етерични масла! Аромотерапията – природен дар за здраве и красота!

Кои растителни масла наричаме базови? Описание на 20 вида растителни масла и тяхното подмладяващо действие!

Ритуали за релаксация и тонизиране на тялото и духа!

Хранене и красива кожа! Разтоварващи дни и свежи рецепти!

„Зелени” идеи за ароматизиране и пречистване на дома!

Богат информативен източник при разработване на spa продукти, както и на програми за професионални spa центрове!    •    Ухаещи шишарки
шишарки,  няколко капки кедър, иланг-иланг и лимонова трева (или ефирно масло по ваш вкус), кутия от сладолед

Подберете около една дузина шишарки. Ако не са добре изсъхнали, изсушете на силно обедно слънце (другият вариант е да ги изсушите във фурната на умерен огън). Целта е да се премахнат бактериите и влагата. Сложете шишарките в кутията от сладолед и напръскайте с избраните от вас етерични масла. Затворете плътно капака и оставете да се „маринова” за едно денонощие.
Това е прекрасен натурален ароматизатор, подходящ за изпълнените с уют коледни празници или за къщата ви в планината. Красиво аранжирани в плетена кошница с панделка, те си остават “ever-green” коледна класика.

Ако имате желание, може да „развиете” идеята: към ароматизираните шишарки добавете още шишарки, оцветени в изискани натурални тонове (слонова кост, бледо и тъмно зелено, червено).

VIA издателство AUGUSTA

No comments:

Post a Comment