Представи си онова, което е твърде хубаво, за да е истина!!! - Представяй си го всяка сутрин, всеки миг :)

Sunday, May 12, 2013

Тибетски капки на младостта

рецептата е следната:

350 гр. чесън се почиства и се счуква в дървено хаванче с дървено чукало. Слага се в буркан и се залива с 200 мл. чист спирт. Затваря се и се съхранява на хладно и тъмно 10 дни. На 10 ден се прецежда и течността престоява на тъмно още 3 дни.

Пие се 10 минути преди хранене в 50 мл непреварено студено мляко (може и вода) по схемата:
1-и ден: закуска - 1 капка; обед – 2 капки; вечеря – 3 капки
2-и ден: закуска- 4 капки; обед – 5; вечеря – 6
3-и ден: закуска - 7 капки; обед – 8; вечеря – 9
4-и ден: закуска - 10 капки; обед – 11; вечеря – 12
5-и ден: закуска – 13 капки; обед – 14; вечеря – 15
6-и ден: закуска – 15 капки; обед – 14; вечеря – 13
7-и ден: закуска – 12 капки; обед – 11; вечеря – 10
8-и ден: закуска – 9; обед – 8; вечеря – 7
9-и ден: закуска – 6; обед – 5; вечеря – 4
10-и ден: закуска – 3; обед – 2; вечеря - 1
11-и ден:закуска -15; обед - 25 ; вечеря -25
12-и ден:закуска - 25; обед - 25; вечеря - 25

РЕЗУЛТАТИТЕ СА НЕОЧАКВАНО ДОБРИ!
Детоксикиращо, имуностимулиращо, витализиращо действие. 
Освен че засилва имунната система, той има антимикробно действие, притежава противовъзпалителни и противоракови свойства, предпазва черния дроб от вредни въздействия, възпрепятства развитието на атеросклероза, възстановява организма след стрес и претоварване. Организмът се изчиства от излишните мазнини и холестерол. Подобрява се обмяната на веществата. Кръвното налягане се нормализира само за 5-6 дни. Кръвоснабдяването на сърдечния мускул се нормализира. Бързо се подобрява слединфарктно състояние на болните. Артритите се успокояват, костните болки също, слухът и зрението се подобряват. Чесновата тинктура влияе много благоприятно при туморни образувания. Благоприятства храносмилането, успокоява и елиминира гастрит и колики. Детоксикира и тонизира исключително ефективно.


На доста места четох, че може да се продължи и повече дни като се пие като дванадесетия ден до свършване на течността.
Но ако по време на приема почувствате дискомфорт или се обостри някое хроническо заболяване, ще се наложи да прекратите подмладяването и да се обърнете към лекар.

Пие се с мляко за да не миришете по време на работа или на среща  :D аз я пих с вода, не обичам мляко.

http://bilki.bg/product/2457/chesnovi-kapki-tinktura-100ml.html


Saturday, May 11, 2013

"Само твойте ръце са ми точно по мярка...."

Не светът ме възпира да се върна обратно,
там, далече, във тихите дни на сърцето ми,
във които аз бях идентична стократно
със онази душа – сътворила вселените,
и взривила простора на градивни частици,
изначални отпървом, но безкрайни в последствие.

 А сърцето ми – пърхаща влюбена птица,
със крилцата си правеше необмислени бедствия...

Не светът ме възпира. Аз самичка го правя.

И сама си поставям и стени, и табели.

Как успях? Как успях? Как успях да забравя,
че съм себе си, точно аз, необятна и смела...

Ти дойде да ме спомниш, да ме върнеш обратно.

Само твойте ръце са ми точно по мярка.

Сътворяваш вселени, с вкус на влюбено лято,
а пък аз се превръщам във една нестинарка,
дето боса танцува по комети-отломки
и така заличава страхове и тегоби...

Най-накрая разбрах, осъзнах и си спомних,
че градивната сила на живота е... обич.

Мира Дойчинова - irini

от страницата на ирини във фейса

Thursday, May 9, 2013

Тиквените семки като природно средство за пречистване на организма




Тиквените семки са може би най-популярният метод за изчистване от паразити. Той е широко използван и се препоръчва и при деца. Важно е да се знае, че тиквените семки не убиват паразитите, а ги обездвижват за няколко часа. Затова този метод е ефективен, само ако след приема на тиквени семки се използва очистително с бързо действие, което да изкара парализираните паразити от тялото.

Как се прилага?
Необходими са ви 300 гр сурови белени тиквени семки, 1 супена лъжица мед, ½ пакетче магнезиев сулфат ( английска сол ) или рициново масло.
Смелете тиквените семки и ги сложете в купа, добавете 50 гр вода и 1 супена лъжица мед. Разбъркайте добре до получаването на тесто. Сутринта на гладно започнете да ядете от тази каша, като не бързате и дъвчете продължително. Изяжте цялото количество за около 1 час, без да бързате. След около 2-3 часа приемете слабително – най-добре магнезиев сулфат 1,5 чаена лъжичка в чаша вода. Ефекта ще бъде още по голям, ако след още половин час направите клизма.
Препоръчително е през първата година да направите тази процедура поне 3 пъти през интервал от 1 месец. След това е достатъчно да я правите веднъж годишно.

източник

Saturday, May 4, 2013

ПРЕД ВЕЛИКДЕНСКО СПОДЕЛЯНЕ

Още една чудесна статия от стената на Розмари Де Мео
от 11-ти април 2012г.

Вчера отново отказах да бъда кръстница. Детенцето е на годинка, момиченце. Не познавам лично майка му. Обади ми се по телефона с думите: “Госпожо, искам да кръстя дъщеря си по Великден, за да порастне добра християнка и добра българка. Вие сте най-подходящия човек да й станете кръстница.”
Стана ми тъжно. За кой ли път трябваше да обяснявам...
Този път, обаче, ще си позволя да обясня тук.

Колко пъти ме е жегвало, когато някой по телевизията каже култовата фраза “според изконните ни християнски корени”...Ето и сега докато пиша се опитвам просто да събера цялото си чувство за хумор и добри намерения.
Но тъй като не желая да постилам пътя към ада с такива, ще опитам да споделя няколко мои си размисли по въпроса. Ей така, точно преди големия християнски Великден. Предполагам, че някои ще спрат да четат точно тук и ще бъдат прави :-)
Първо за кръщението - 90 % от българите кръщават децата си , защото така е редно и за да са в мир с роднините. Питала съм сериозно количество хора защо извършват това тайнство и отдавна разбрах, че всъщност никой не си задава този въпрос. Защо !?!? Та това е свето тайнство, отнасящо се до Душата!
Общо взето много малко от "вярващите" знаят, че акта на църковното кръщение се гради върху изчистването на душата от първородния грях.

Но кой ли е всъщност първородният грях?

Там някъде, в Райската градина Змията се явила на Ева и я провокирала. Тогава Ева откъснала червената ябълка от Дървото и я споделила с Адам. И после...следва историята с голотата, осъзнаването и...изгонването от Рая. ПЪРВОРОДНИЯТ ГРЯХ!

Но как се казвало онова дърво? ДЪРВОТО НА ПОЗНАНИЕТО.
Господ забранил на Адам и Ева да опитват плодовете му, за да не станат като него! Онзи същия Господ, създал човеците по свой образ и подобие.
Простичкият извод е, че първородният грях е свързан с познанието, наказанието и в последствие създаването на човешкия род.
Днешното християнство твърди, че човешкият род по рождение е грешен.
И акта на кръщението изчиства всяка новородена душа от въпросния грях!

Не, няма да правя дълги теологични упражнения, защото категорично вярвам в интелекта на хората, които биха прочели тези редове.
Ще кажа само, че се чувствам до голяма степен християнка. Смея да се нарека такава, защото дългите ми проучвания и търсения са ме убедили , че Исус е бил велик учител и наистина е променил света, проповядвайки любов и смирение. Но се убедих и в друго, векове наред църквата се опитва да изопачи великото му учение, поставяйки го на базата на греха и наказанието.

И сега да си дойдем на думата. В старите български практики, мнооого преди християнската църква да се наложи по нашите земи, е съществувало едно тайнство, с името РОЖБЕНО НАРИЧАНЕ. В последствие църквата го замества със светото кръщение.
Когато детенцето навърши 40 дни, са се сбирали жените и са правили рожбен кръг. В този кръг са се извършвали няколко обредни действия. Първото е свързано с почитта и приветстването на Душата, която се завръща! Изразява се благодарност към избора на тази душа към тази земя, тези родители и тези роднини за своя бъдещ живот. Целият рожбен кръг поднася почитта си към Избора.
Следващото действие е свързването с корените. Жените поднасят най-големия си дар : “Душата да чуе хорото, което дедите му са играли” . Хорото на кръвта , гените, опита и мъдростта.
И третото действие е същинското наричане. Наричат за обич, здраве, сбъдване, споделяне, добри другари, хубост, добруване, но отчитат Волята на душата.

Искрено се гордея, че съм част от тези корени, дори докато пиша това!
Колко трябва да е бил мъдър народът ми...
Кръщението? Бебето бива въведено в църква, за да бъде пречистено от първородния грях. Замълчавам...
Родителите му са тези, които вместо него решават в коя вяра да го врекат и как да се казва Бога му. Замълчавам...
Кръстницата му, от негово име се отрича от Сатаната. Позволете ми да се усмихна...
В същия момент обаче, ще ви кажа и друго. Ако наистина с цялата си душа усещате потребност да кръстите себе си или детето си, направете го! Със сигурност душата ви знае най добре!
А аз мога да говоря само от името на моята.
Категорично вярвам, че моята душа е направила своя избор. Научих се да го уважавам! Вярвам, че зачеването ми е плод не на грях, а на огромната обич на родителите ми, които съм си избрала. И вярвам, че мъдрата ми душата всеки път идва пречистена, за да учи новите си уроци.
Знаете ли, в старите практики има още едно тайнство. Казва се ЛЯСТОВИЧЕ НАРИЧАНЕ. Тогава детето е навършило седем. Вече е достатъчно голямо , за да има мнение и да взима решения (крилата му са достатъчно заякнали, за да лети само). Прави се лястовичи кръг. И детето се пита какво иска.
ОТЧИТА СЕ СВОБОДНАТА МУ ВОЛЯ!
Жената най-близо до слънцето (баба му) го подготвя един месец за този обред. По време на тайнството никой няма право да оспорва Волята на “лястовичката”. Жените могат само да помагат и насочват, а Бабата следи за “чистотата” на наричането.
Никой "не пипа Пътя му"! Което означава, че никой не може да нарича какво ще стане като порастне или как да се казва Бога му!
НИКОГА в Българско обредно наричане не се нарича за Вяра и Избор, защото това е свещено право на Душата!
Това е най-мъдрото Тайнство, до което съм стигнала и което посмявам да водя с цялата си обич и почит!
Не, не бих нарекла изконните ни практики християнски! И не бих станала ничия кръстница, точно заради това!
Но за мен винаги ще бъде огромна чест да бъда поканена за НАРЕЧНИЦА!
Благодаря ви, че ми позволихте да споделя това с вас, точно преди Великден!

Thursday, May 2, 2013

Паричен талисман ;)

Купете на Великден свещи.
Желателно е поне едната да е бяла и дълга, извадете от нея фитила, запалете го от двете страни и бързо кажете 3 пъти:
„Огънят е вечен, а духът ми е наречен със злато и сребро и всякакво добро”. 
След това трябва да изгасите фитила с пръсти (не се духа!!!) и да го сложите в портмонето си. У вас се появи паричен талисман.

източник