Представи си онова, което е твърде хубаво, за да е истина!!! - Представяй си го всяка сутрин, всеки миг :)

Wednesday, April 3, 2013

Ниско Температурен Двигател

Ниско Температурен Двигател

Прочетете внимателно колко различни двигателя съчетава. Уважение към създателя!

Това изобретение съчетава човешките постижения при изобретяването на парният двигател, Стърлинговият двигател, хладилната машина, термопомпата и климатика И работи В ЗАТВОРЕНА СИСТЕМА


Българин изобрети първия в света нискотемпературен двигател

С него всеки водоизточник с температура над 12 градуса се превръща във източник на енергия. Това ще промени цялата енергийна картина за години напред и то не само в България, но и в целият свят. Няма да се нуждаем от АЕЦ "Белене", край с монопола на "Газпром", край с безумните иде за заразяването на Добруджа, чрез добива на шистов газ и вкарването на 700 химикала под земята. По-чист въздух, по-чиста околна среда, по-здрави хора, край на глада. Една световна промяна може да започне и то с помощта на българският гений.

Първият в света нискотемпературен двигател, който ще промени живота
на човека, изобрети инженер от Видин. Устройството може да ползва всякакви топлоизточници, включително и 12-градусова подпочвена вода.

Според Никола Цеков, това може да е началото на нова индустриална революция в света. С принципно новия двигател ще се оползотворява огромно количество енергия, която сега се губи, а природата ще бъде съхранена. Изобретението вече има български патент и очаква да получи и световен.

"Отлага се краят на света" - казва инженер Никола Цеков, защото новият нискотемпературен двигател ще сложи край на безмилостната експлоатация на полезните изкопаеми и ще съхрани Земята като дом на човечеството. Използвайки принципът на разширяване на газа фреон при загряване, двигателят превръща топлоенергията в механична или електрическа.

Инж. Никола Цеков, изобретател на нискотемпературен двигател: - Примерно ТЕЦ-овете, които произвеждат енергия те стигат до коефициент
на полезно действие 15-20 % максимално. А другата топлина се изхвърля в
околната среда. С нашето устройство тази топлина вече може допълнително
да бъде използвана за допълнителни количества енергия... Даже може да се
използва за транспорт - тогава няма да има бензин, нафта, ще се движи само с топла вода, със слънчеви лъчи, с дървесни отпадъци.

Революционното в случая е нискотемпературният топлоизточник - казва Цеков, защото до момента всички технологии са високотемпературни. Двигателите с вътрешно горене, например, използват температура от над 500 градуса. Това изобретение е отнело близо 40 години от живота на инж. Цеков.

Инж. Никола Цеков, изобретател: - Попаднах на една информация за газовете в Балшая химическа енциклопедия, тогава ровех в нея за други
въпроси, но случайно попаднах на тия неща. И оттогава съответно мисля
върху него. Досeга сме направили 15 такива двигатели...

След 7 години практически опити да сработи принципът, резултатът е налице. Никола Цеков вече работи със своя колега Ради Лишков по промишен модел на двигателя, който очакват да бъде готов до 2 месеца.

Автор: Лидия Каменова
http://bnt.bg/bg/news/view/91534/bylgarin_izobreti_pyrvija_v_sveta_niskotemperaturen_dvigatel

No comments: