Представи си онова, което е твърде хубаво, за да е истина!!! - Представяй си го всяка сутрин, всеки миг :)

Tuesday, March 19, 2013

ПОЛСКИ ХВОЩ (EQUISETUM ARVENSE)

по Рудолф Щайнер
Извадка от „Земеделие “, гр. Кобервиц, лекция № 6, 14 юли 1924 г.
www.panoramio.com/photo/59222972

Така ние можем да видим образуването на плесен, ръжда по растенията и други подобни болести. Свръхинтензивните лунни влияния потискат онова, което работи от земята нагоре и то не успява да достигне необходимото ниво. Истинската енергия на зрелостта зависи от лунното влияние, дали то с в рамките на нормалното. То не бива да бъде много интензивно. Може да изглежда странно, но е така; този резултат се постига не чрез отслабване на свръхинтензивните лунни сили. Ако ние само теоретизираме този въпрос, вместо да се опитаме да разберем процеса, бихме могли да достигнем до противоположно заключение, но това би било погрешно. Възприятието го показва такова, каквото аз вече съм го описал. Какво тогава би трябвало да направим?

Ние би трябвало по някакъв начин да освободим земята от излишната лунна енергия, която е в нея. И ние можем да го сторим. Необходимо е да възприемем онова, което работи в Земята, така, че да освободим водата от нейната посредническа сила т.е. да дадем на Земята повече „земност” и да предотвратим обсебването й от излишните лунни влияния чрез водата, която Земята съдържа. Можем да постигнем този резултат. Външно всичко остава такова, каквото си е. Но в този момент ние приготвяме чай или отвара – една доста концентрирана отвара от Полски хвощ. Полученият чай разтваряме и пръскаме с него както с течен тор над полята, винаги, когато има нужда от това – винаги, когато искаме да се борим с ръжди или подобни растителни болести. И отново тук са необходими много малки количества, достатъчна е една хомеопатична доза.

Още веднъж вие виждате как няколко жизнени полета работят едно в друго. Разбирате странното влияние, което отварата от Полския хвощ има върху човешкия организъм чрез функциите на бъбреците, и така имате вашата ръководна насока. Не е необходимо само да се размишлява. Въпреки всичко придържайки се към основната насока, бихте могли да проследите как Полския хвощ, се променя по описания начин, във вид течен тор и бихте могли да третирате с него полята. Не ви е необходим специален апарат. Той ще въздейства надалеч и нашироко, дори когато поръсите съвсем малко и ще откриете, че това е едно отлично лекарство. Строго казано това не е медикамент, защото в истинския смисъл на думата едно растение не може да бъде болно. Той не е лечебен процес в строгия смисъл; а с просто обратния процес на онзи, който аз описах.

 източник

http://berrybluetoes.blogspot.com/2010/06/wild-edibles-horsetail.html
Horsetail (equisetum arvense, scouring rush, shavegrass) - more interesting things for it.

No comments:

Post a Comment