Представи си онова, което е твърде хубаво, за да е истина!!! - Представяй си го всяка сутрин, всеки миг :)

Monday, January 28, 2013

Причини за ракът и други болести





Тази статия е публикувана в Блогът за Сериозни Хора
преводът е на Manuela Chrestina Alcyone
Тъй като темата ме интересува, я поствам и тук:

Ото Хайнрих Варбург (1883-1970) получава през 1931 г. Нобеловата награда за физиология и медицина заради откриване на основната причина за рака в неговата дисертация "Основната причина и превенцията на рака." Според него, рака е резултат от анти - физиологично хранене и анти – физиологичен начин на живот.

Защо?
Анти - физиологично хранене ( диета, основана на киселинни храни и недостатъчно физическа активност), създава в нашето тяло киселинност и това, на свой ред, води до недостиг на кислород в клетките.

Ото Варбург казва:

"Липсата на кислород и ацидозата са двете страни на една и съща монета: Когато имате едното, имате и другото."

"Киселинните вещества отблъскват кислорода, а алкални вещества привличат кислород.
"Когато лишим една клетка от кислород в продължение на 48 часа, тогава тя може да се превърне в ракова."

"Всички нормални клетки имат абсолютна необходимост от кислород, но раковите клетки могат да живеят без кислород (това е правило без изключение)."

"Раковите тъкани са киселинни тъкани, докато здравите тъкани са алкални."

В книгата си "Метаболизмът на туморите", Варбург показва, че всички форми на рак се характеризират с две основни условия: ацидоза и хипоксия (недостатъчното снабдяване с кислород на клетки, тъкани, органи или целия организъм). Той също така открива, че раковите клетки са анаеробни (не дишат кислород) и не могат да оцелеят в присъствието на високи нива на кислород. Те живеят от глюкозата, само когато в средата около тях липсва кислород. Следователно, ракът не е нищо повече от механизъм за защита, който използват определени клетки в тялото, за да останат живи в една киселинна среда, лишена от кислород. Здравите клетки живеят в алкална среда и кислород, което им позволява нормална работа. След като привърши процесът на храносмилането, храните генерират преобладаващо киселинно или алкално състояние на организма, в зависимост от качеството на белтъчините, въглехидратите, мазнините, минералите и витамините.

Киселинността или алкалността се измерва по скала, наречен рН, чиито стойности са в интервала от 0 до 14, рН 7 е неутрално рН. Важно е да знаете как засягат здравето киселите и алкалните храни. За да функционират правилно и адекватно клетките рН трябва да бъде леко алкално. В здравия човек рН на кръвта е между 7,40 и 7,45. Имайте предвид, че ако рН на кръвта спадне под 7, човек ще влезе в кома и ще бъде близо до смъртта.

В съответствие с казаното до тук, могат да се генерират два списъка на храните: алкализиращи или подкиселяващи организма:

Храните, които се подкиселяват организма са:

Рафинираната захар и всички нейни продукти (най-лошото от всичко е, че тя няма никакви протеини, мазнини, няма минерали, витамини, само рафинирани въглехидрати, които причиняват стрес на панкреаса. Нейното PH им е 2,1, т.е., много подкисляващо)

Месо (всички видове)
Кравето мляко и неговите производни
Рафинирана готварска сол.
Рафинирано брашно и всички негови производни (сладкиши, бисквити и др.).
Хлебни продукти, (повечето съдържат наситени мазнини, маргарин, сол, захар и консерванти).
Маргарини.
Безалкохолни напитки.
Кофеинът.
Алкохол.
Тютюн.
Лекарства.

Всички сварени храни (готвенето елиминира кислорода и го превръща в киселина), включително варени зеленчуци.
Всичко, което съдържа консерванти, оцветители, овкусители, стабилизатори и т.н.: всички пакетирани храни.

Кръвта има способността постоянно да се саморегулира, за да не се създава метаболитна ацидоза, като по този начин се гарантира правилното функциониране на клетките и оптимизиране на метаболизма. Организма следва да получи от храните основата (минералите), за да може да неутрализира киселинността на кръвта при обмяната на веществата, но храните които съвременният човек употребява допринасят много малко и в замяна деминерализират организма, особено рафинираните храни. Имайте предвид, че в съвременния начин на живот на тези храни се консумират всеки ден от годината.

Алкализиращи храни 
(здравословни и благоприятни за живота)

Всички сурови зеленчуци ( някои от тях са кисели на вкус, но вътре в организма имат алкализираща реакция. Други са леко киселинни, но носят със себе си необходимата основа за правилен баланс). Всички сурови плодове и зеленчуци допринасят за задържането на нужният кислород в клетките, варените зеленчуци – не.

Плодовете са подобни на зеленчуците. Например лимона, неговото рН около 2.2, но в организма има силно алкализиращ ефект (може би най-мощният от всички). Плодовете осигуряват здравословни количества кислород.

Семена: независимо от всички техни предимства, те са силно алкализиращи .
Ядки: Освен всички останали ползи, които носят тези храни, те са силно алкализиращи. Да вземем за пример бадемите.

Зърнести интегрални храни. Единственото зърно с алкален ефект върху тялото е просото, всички останали са леко киселинни, но са много здравословни. Всички те трябва да се консумират варени.

Мед – има силно алканизиращ ефект

Хлорофила във всички растения е силно алкализиращ (особено много Алое)

Водата е важна за снабдяванео на тялото с кислород "Хроничната дехидратация е основният стрес в тялото и причината за повечето дегенеративни заболявания", казва д-р Batmanghelidj Feydoon

Упражненията насищат с кислород цялото тяло, а заседналият начин на живот го износва.


Д-р George W. Crile, от Cleverand, един от водещите световни хирурзи открито заявява: "Всички смъртни случаи, погрешно наричани “причинени от естествена смърт”, в действителност представляват само крайната точка на насищане на киселини в организма."

За ракът ще бъде напълно невъзможно да се развива в тялото на човек, който се освободи от киселинността на организма си, който употребява храни с алкални метаболитни реакции, човек, който увеличава на консумацията на чиста вода, избягва храни, които причиняват киселинност и се грижи за отстраняване на токсичните елементи от тялото си.
Като цяло ракът не е заразен, нито е наследствена болест. Наследяват се само лошите хранителни навици, околната среда и начина на живот, които ги пресъздава.

Менкен е написал: "Животът се бори против задържането на киселини. Застаряването на населението, липсата на енергия, лошо настроение и главоболие, сърдечните заболявания, алергии, екзема, уртикария, астма, бъбречни и артериосклероза са просто натрупване на киселини.”

Д-р Теодор A. Бароди казва в книгата си "Алкализирай се или умри" : “Не са от значение безбройните имена на заболяванията. Важното е, че всички те имат една и съща коренна причина: много киселинни отпадъци в тялото” .

Д-р Робърт O. Йънг е казал: "Превишението на киселинното съдържание в организма е причина за всички дегенеративни заболявания. Когато балансът е разстроен и тялото започва да произвежда и съхранява повече токсични отпадъци, от колкото могат да бъдат премахнати, тогава се създава по-голяма киселинност и се явяват различните заболявания."


Какво ще кажете за химиотерапията?
Химиотерапията окислява тялото до такава степен, че то трябва да се възползва от всичките си резерви, за да се алкализира веднага и да неутрализира киселинността, жертвайки базовите минерали (калций, магнезий, калий), депозирани в костите, зъбите, ноктите, ставите и косата. Ето защо наблюдаваме такава деградация при хората, които получават това лечение, и наред с много други неща, на тях им окапва косата с висока скорост. Кисела среда означава смърт.

Необходимо ли е да споменаваме сега, че това не се оповестява, защото ракът и химиотерапията са едни от най-печелившите бизнеси за милиардерите, които съществуват днес? Нуждаете ли се да ви кажем, че фармацевтичната промишленост и хранително-вкусовата промишленост имат едно и също зловещо лице?

"Нека храната бъде твоето лекарство и твоето лекарство храна." 
Хипократ.


превод: Manuela Chrestina Alcyone
Източник

ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ - ОТ ТУК
-------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------

No comments: