Представи си онова, което е твърде хубаво, за да е истина!!! - Представяй си го всяка сутрин, всеки миг :)

Monday, October 22, 2012

Квантово докосване / Quantum Touch

Този метод за енергийно лечение ми е много близък, пробвала съм го и смятам, че е чудесно повече хора да осъзнаят, че живота и здравето ни са в наши ръце.

В тази статия поствам преводът на Делфина фон Ю. от форума на бг мамите, на едно филмче за Квантовото докосване. Тя е синтезирано е извлякла интересната част :)

----------------------------
Ето началото на обещания превод на Квантовото докосване. Ще го пускам на части, да не става много дълго. Шефът на темата да реши как да процедира с материала. Голяма част от филма са обяснения и самореклама. Отбелязала съм, по кое време започва съществената част, за да гледате как става. Книгата повтаря филма, но с повече подробности. По някое време ще се заема и с нея, но няма да е днес.

QUANTUM TOUCH - филм 1

1. Принципи:
- използва се жизнената енергия – Чи, Ки, Прана, Мана. Въздейства се на материята на квантово и субатомно ниво.
- резонанс – чрез дишане и осъзнаване на тялото лечителят повишава вибрациите си по време на сеанса. Пациентът резонира с тези по-високи вибрации. Лечителят също се облагодетелства от лечението. Няма умора и загуба на енергия.
- интелигентност на тялото – не лекуваме, а позволяваме на тялото да се самоизлекува;

25-та мин. Упражнения за осъзнаване на тялото

1. Насочваме вниманието си към пръста и осъзнаваме усещанията си в него. Можем да си представим как дишаме през пръста, как тече кръвта в него или как го галим с перце – целта е да създадем усещане в него. После се стараем да засилим това усещане. Ако не усещаме нищо, използваме въображението си – след време се появява усещане.

2. Предизвикване на усещане чрез погалване. Погалваме тялото в следната последователност;
- долна част на краката
- краката до коляното
- таза и корема
- гърдите
- надолу по главата и лицето
- ръцете
- дланите
Погалването е кратко (1-2 сек.) и естествено като галене на котка. След като погалим, спираме и изчакваме да се появи усещане. Жената от филма усещаше топлина – това е издигането на жизнената сила.
Няма значение дали галим с длани или гърба на ръцете – както ни е удобно. Когато има блокажи (няма усещане) няъде галим 2-3 пъти. Ако още няма – пропускаме и продължаваме нагоре.
Можем да го правим на друг човек или да галим себе си.
Обувките се събуват – по-нататък във филма се обяснява, че не трябва да се пуска енергия през естествена кожа, защото я попива.
3. Бързо погалване – с едно движение галим:
- целите крака
- корем, гърди и рамене
- глава, ръце, длани
4. Гали се цялото тяло наведнъж – отпред и откъм гърба.

37-ма мин. Въображаемо погалване

5. Сключват се ръцете. Представяме си, че ни галят (в горната последователност). Целта е да се предизвика максимално силно усещане в цялото тяло и да се пренесе и концентрира това усещане в ръцете. Чувства се затопляне в ръцете.

Спираме записа и правим упражненията.

Упражненията може да се правят с друг човек или самостоятелно.

ТЕХНИКИ НА ДИШАНЕ - Quantum Touch, филм 1

- сядаме изправени;
- започваме да дишаме от под пъпа до раменете;
Дишането повишава вибрациите и не ни позволява да резонираме с по-ниските вибрации на пациента. В КТ никога не се получава изчерпване на енергията, умора или прехвърляне на неразположението върху лечителя.

1. Дишане 4х4 ( вдишваме 1-2-3-4 /издишваме 1-2-3-4)
За да е ефективно, трябва вдишването да съвпада с прилив на усещане в цялото тяло. При вдишване трябва да почувстваме издигането на енергията от краката към главата. При издишване трябва да усетим как енергията слиза надолу и се събира в сключените ни длани.
Вдишва се през устата, издишва се през носа или устата.
Ако почувстваме замайване, спираме.

2. Ако горната техника е прекалено интензивна за нас и предпочитаме по-мек вариант, можем да дишаме 2х6 (вдишване 1-2 /издишване 1-2-3-4-5-6)
Целта е почувстваме максимално силно усещане в дланите.

3. 43-та мин. – демонстрация на дишане „Огнен дъх”:
- дълбоко вдишване
- серия от 6-7 бързи вдишвания/издишвания
- дълбоко вдишване
- бавно издишване
Прави се не по-често от веднъж на 2-3 мин., след което се продължава с дишане 4х4 или 2х6. Упражнението повишава вибрациите много бързо. Може да се почувства замайване или дори припадък. При него не е необходимо да се концентрираме върху прилива/отлива на енергия.

QUANTUM TOUCH
48-ма мин. – ДЕМОНСТРАЦИЯ
Жената има няколко см разлика в нивото на тазовите кости. Прави се дишане и насочване на енергията към дланите. Ръцете трябва да са отпуснати. Виждаме как костите се връщат към нормалното си положение. Според специалисти това е физиологически невъзможно, но Р. казва, че е съвсем естествено тялото да се стреми към подреждане на костите в нормалното им положение.

58-ма мин. ПОЗИЦИИ НА РЪЦЕТЕ – ДЕМОНСТРАЦИЯ
- При проблеми във врата енергията се концентрира в трите пръста (палец, показалец, среден). Пръстите се поставят от двете страни на врата, придвижват се надолу и върху 7ми цервикален прешлен (издадената точка на врата).
- При болки в раменете – докосваме ги и пускаме енергия.
- Основна техника – ръцете се поставят където има болка или усещане, после се местят там, където тя се появи. Болката се мести и ръцете я следват, докато изчезне. Важно е да питаме къде точно е болката и да поставяме ръце там.
- При болки в кръста – поставяме палците на болното място.
- При болки в органите правим „сандвич” - едната ръка отпред, другата отзад.
-
63мин. – ГРЕШКИ
- заемаме неудобна позиция
- прилагаме натиск
- забравяме да дишаме
- дишаме в лицето на пациента:)

ВАЖНО ЗА ПОМНЕНЕ
- при „Огнения дъх” не е необходимо да се концентрираме върху издигането на енергията – просто правим упражнението;
- ръцете трябва да са отпуснати – можем да ги разтръскме преди да ги поставим на болното място;
- не трябва да се пуска енергия през естествена кожа, защото я попива;
- по време на сеанса болката може да се усили, но после изчезва;

Край на 1 филм

ето и линкове към постовете:
тук, тук и тук

No comments: