Представи си онова, което е твърде хубаво, за да е истина!!! - Представяй си го всяка сутрин, всеки миг :)

Friday, December 17, 2010

Етерични масла за Коледа :)

За да овладеете емоциите си по празниците, за да се изпълните с чувство на благополучие и любов, използвайте силата на етеричните масла. Те са особено подходящи за тези, които имат нужда да подсилят самочувствието си и повдигнат настроението си.

Етеричните масла стимулират енергийния обмен между емоциите и мисълта. Доказано е, че обонянието е свързано с хормоналната система, която пък влияе върху начина, по който се себеусещаме.


Канелата е може би най-коледното ухание. Тя има затоплящ ефект и афродизиакални свойства.
Комбинацията с другия коледен аромат – ванилията, засилва усещането за бодрост, празничност и добро настроение. Действат антидепресивно.



Карамфилът расейва тревожността и вдъхва сигурност. Изключително подходящ е за моменти, когато се чувствате емоционално несигурни.

Екстрактът от черен пипер също вдъхва увереност и самочувствие, а се използава и като мощен афродизиак. Твърди се, че този аромат повишава бдителността и помага да преценяваме правилно околните и да не взимаме прибързани решения.

Портокаловото масло успокоява съзнанието и отпуска физическото напрежение. Създава усещане за домашен уют.


Джинджифилът е лек срещу болезненото усещане за самота, което понякога празниците носят със себе си. Действа антидепресивно.


Уханието на лавандула зарежда с усещане за здраве, любов и вътрешен покой.



Розовото масло повдига духа и ни извисява над ежедневните грижи. уханието стимулира сърдечността и е изпитано средство срещу стрес и любовна мъка. изпълва с чувство за удовлетвореност.

via

2 comments:

Dan4 said...

Звучат страхотно всичките! Сега започвам да откривам този свят :)
А дали има в България масла, които стават и за употреба за десерти? Зная рецепти, в които капка или две етерично масло ще променят вкуса значително, но не съм сигурна какво може да се ползва.

Sha Angreal said...

и аз не знам... може би в сайта на Мер ще има повече инфо - Земя на Заем
В момента се сещам само за есенции - например на д-р Откер - имат поне четири аромата