Представи си онова, което е твърде хубаво, за да е истина!!! - Представяй си го всяка сутрин, всеки миг :)

Tuesday, November 30, 2010

Стив Павлина - Как да приемаме парите

Тази статия на Стив Павлина ми привлече вниманието и реших да я преведа, с някои съкращения от тук

Как да привличаме пари
Стив Павлина
Доста съм писал за Закона на привличането, но в тази статия ще се фокусирам по-точно върху аспекта `как-да го направим` спрямо отношението ни към парите.

Игриво
Най-важния аспект при призоваването на пари е да подходим към тях с правилна емоционална настройка. Мислете за емоционалната си настройка като за цялостната вибрация на отношението ви към привличането на пари. Как бихте описали това отношение? Дали е алчно, нуждаещо се, развълнувано, с надежда и т.н.?

Ако подхождате към този процес от нужда, безпомощност, оскъдица или твърде сериозно, най-вероятно няма да сполучите. Това е правилната вибрация за привличане на нищо – или да направите нещата още по-зле като привлечете нежелани разходи – но не е правилната вибрация за привличане на пари.

Така че ако подхождате към това казвайки „Наистина имам нужда от 1000 лв., за да си платя сметките следващия месец, така че силно ще се фокусирам върху призоваването им според Закона на Привличането“, е... късмет с това обръщение. Но се обзалагам на обратното.
Малко по-добра вибрация е тази на надеждата, но и тя си остава доста слаба в енергийно отношение. Надеждата няма да ви заведе много далеч.

Много по-добра вибрация е да подходите с любопитство и експериментиране. Да се озовете в състояние на детски интерес и учудване.

А много по-силна вибрация е да създадете усещане за игра, чувства като игривост, възбуда и вълнение. Това е страхотна енергия за подход към парите. Ще споделя една история, за да илюстрирам как направихме това с дъщеря ми.

Съзнателно
Когато искате да се появят пари, важно е да знаете, че те вече са тук. Ако въобще не ги виждате, значи са скрити от погледа ви, чакат ви да ги забележите и да ги вземете. Това се отнася както за пари в брой, намерени на земята, така и за възможности, които създават и генерират пари.
Знайте, че парите и възможностите са точно пред вас. Просто трябва да нагодите очите си да ги видят. Това става като промените вибрацията си – честотата на мислите и емоциите ви – към такава, която е способна да открие и забележи парите.

Забавно е да приемете този процес на смяна на вибрациите като смяна на измеренията, все едно се настройвате към различно възприемане на честотния спектър. Тази друга реалност все си е била тук. Просто преди не сте можели да я видите, защото сте били настроени към несъвместими честоти, честоти които са правили парите невидими и недоловими за сетивата ви. Може да сте били заседнали в червения край на спектъра, докато парите са били закачени в синята му част.

Очевидно сетивата ви възприемат много неща докато деня си тече, но забелязвате една съвсем малка част от всичко това. За да се проявят парите е нужно да настроите сетивата си да показват на вниманието ви полезна информация, която подсъзнателно сте пропускали като неуместен или неподходящ фонов шум. Този процес на настройване иска малко време, но вие със сигурност можете да го направите.

Напоследък обучавах дъщеря си Емили (на 10 години) как да призовава монети. Правя го като го превръщам в игра. Когато заедно се разхождаме навън, я предизвиквам дали може да намери повече монети от мен.

Първият път като го направих, тя се справи доста зле. Аз намерих няколко монети по време на разходката ни, често такива, които тя точно беше подминала дори без да ги забележи. Вместо да намира монети, тя нищо не забелязваше. Монетите не се вписваха в нейната реалност.

По-късно започна да забелязва неща, които приличат или са близо до монети, но не и тях самите. Намираше капачки от бутилки, кламери за хартия, парчета хартия, и приличащи на монети петна по земята – всичко друго но не и монети. Продължавах да ѝ показвам, че навсякъде има монети, но трябва да се настроиш към „честотата за изобилие на пари“, за да ги видиш. Всеки път като намирах монета и ѝ я показвах, мога да кажа, че ѝ помагах да се настрои към правилната честота на възприемане.

Причина тя да не се справя в тази игра, бе че нагласата й не включваше възможността да съществуват монети там, където се разхожда. Тя просто не мислеше, че може да има толкова много пари, скрити от взора ѝ. Като демонстрирах, че парите наистина са там и че тя просто не ги забелязваше, ѝ помогнах да промени представите си. Тя спря да мисли за играта като за нещо извън нейния контрол ( да разчита на късмет или шанс) и започна да мисли, какво може да направи ( отворено съзнание и внимание).

В началото, когато подминаваше монети, аз ги взимах и казвах „Виж, Емили. Имаше малко никел там, а ти го отмина! Очите ти със сигурност са го видели, защото гледаше в тази посока, но съзнанието ти не го е отбелязало. Все още имаш нужда да се нагодиш и нагласиш към правилната вибрация. Помни – монетите са навсякъде! Нареди на очите си да ги виждат!

Първоначално това я изненада. Отдаде го на късмет...или някакъв трик...или на някакво моментно отклонение от нейна страна. После като продължи да се случва, тя започна да се разочарова. Помогнах ѝ да преобрази това разочарование в забавление като посочих, че е наистина добра в намирането на капачки и петна, на което се посмяхме. Тя просто трябваше да нагласи съзнанието си още малко, за да забележи монетите.

Накрая тя започна да приема това, че наистина навсякъде е пълно с монети и тя само трябва да ги забележи. Изглежда тя започна да нарежда на очите и съзнанието си да включат програмата и да забелязват и съобщават за всяка монета.

Емили има състезателен дух, така че я заиграх като я предизвиках да намери повече монети от мен, което усили мотивацията и желанието ѝ да бъде добра в това. Тя знае, че технически това е честна игра и дори е с предимство като ходи пред мен. А и тъй като е висока само 140 см е по-близо до земята от мен самия.

Постепенно стана по-добра. Вчера излизахме и играхме отново. За час разходка покрай хотелите по главната улица на Вегас, тя откри 46 цента: 1 четвърт, 3 nickels и 6 пенита. В същото време аз намерих само 6 цента. Тя спечели за пръв път и бе много въодушевена. Разбира се я окуражих а става все по-добра.

Смея да кажа, че вероятно вече е по-добра от мен в намирането на монети. Сега знае, че навсякъде има монети, но също така напълно се вживява в игривия и състезателен дух на играта, който е много по-вълнуващ за нея, отколкото за мен. Освен това мисля, че тя харесва да знае, че това е честна игра, в която всеки от нас може да победи и няма причина тя да не е поне толкова добра, колкото съм и аз.

Когато става въпрос за създаване на игриво настроение и върнение, децата лесно стават по-големи майстори от възрастните. Това е същото настроение, което трябва да пресъздадем като възрастни, за да привлечем и проявим това, което желаем.

Може и да звучи глупаво да правим това като възрастни, но е игра, която си заслужава. Когато някой път сте навън с приятели, направете си състезание, кой ще открие повече пари.  Може и да не е много вълнуващо да търсите монети, но пък ще си създадете вълнение опитвайки да победите приятелите си в глупава надпревара. Тази лекомисленост и несериозност всъщност ще ви помогнат да влезете в правилната вибрация и съответно да подобрите способността си да откривате пари.

Незаангажираност / Безпристрастност / Отделяне
Хората често са объркани от връзката между желанието и необвързването с него. Не са ли това коренно противоположни идеи? Как можеш да си двете едновременно? Не е ли желанието форма на привързаност?

Не, не са в конфликт. Заедно си съществуват перфектно.

Нека обясня.

Желанието е намерение, какво искате да правите и сътворявате. Може те да го опишете като страст, вълнение, силно увлечение. То е възхитителен извор от емоции, които призовавате като се фокусирате към нова цел. Колкото по-силно е желанието, толкова по-добре, така че... so amp it up!

Необвързването от друга страна е относно как тези желания в края на краищата се проявяват за вас. Когато сте твърде обвързани кога и как желанията да се сбъднат, вие прецаквате процеса на проявление. Вместо да задържите енергията на игривост и изобилие, започвате да пращате сигнали като загриженост, притеснение, тревога и напрежение. Не го правете!

Ще бъдете ли разтревожени ако не успеете да намерите достатъчно монети по земята? Ще подобри ли тази вибрация представянето ви? Не, само ще го намали.

Когато забележите, че се впрягате, спрете, дишайте и идете отново от сраната на желанията. Задръжте тази креативна визия на това, което искате да изживеете и се отзайте на позитивните усещания да бъдете там в сърцето си, в съзнанието и духа си. Знайте, че физическата реалност скоро ще ...(Know that physical reality will soon catch up), стига да задържите правилната вибрация.

Когато се почувствате подтикнати да предприемете действие от страст или вълнение,  а не от натиск или напрежение, тогава вървете право напред и позволете на действията да протичат през вас.  Изглежда, че ще трябват повече усилия да се спрете – ще чувствате все едно губите кураж или проявявате малодушие и се задържате насила ако не действате. Следвайте импулсите си. Но не се тревожете за непосредствените резултати от тези действия. Може да има някои извивки и завои по пътя.

Сила
Когато призоваваме пари е особено важно да не им отдавате силата си. Това обезсилва творческите ви възможности и парите навярно няма да дойдат ако направите това. Това е МНОГО честа грешка.

Не можете ефективно да владеете силата на проявлението, вярвайки, че можете да извикате нещо, което желаете (пари) докато смятате, че това нещо има власт над вас.

Ако искате да си поръчате пари, НЕ МОЖЕТЕ да вярвате, че парите са източник на сила. 

Парите не могат да ви дадат богатство или изобилие или щастие.наистина не могат да ви дадат нищо. Парите просто си седят там – цялата сила идва от вас.ако вярвате, че като имате повече пари ще ви даде изобщо някаква допълнителна власт, тогава всъщност поддържате вибрация, която казва „твърде съм слаб, за да привлека пари.“ Тогава ще трябва да си намерите работа ;) /You’ll have to get a job instead./

Мислете за това така. Ако искате да привлечете пари, но вярвате, че парите са източник на сила, тогава вътрешно вие давате сила на парите да ви кажат не. Ако парите имат сила, тогава тя може да откаже да се прояви.

Вместо този неразумен и грешен подход, във вашето съзнание и сърце трябва да ЗНАЕТЕ, че напълно на 100% доминирате над парите и че парите напълно на 100% се вслушват (покорни, хрисими) във вас. Вие тотално господствате, владеете и  ги контролирате. Ако наредите да се появят, те трябва да ви се подчинят. Нямат собствена сила. Не могат да ви откажат.

Когато привличате пари, вие ги КОМАНДВАТЕ да дойдат във вашата реалност. Вие сте  СЪЗДАТЕЛЯТ. Пърито просто нямат друг избор, освен да ви се подчинят, но само ако владеете истинската сила. Ако отдадете силата си на парите, тогава им разрешавате да ви откажат. Те ще кажат „Е, ако ни оставиш да решаваме, тогава не, ще си останем тук.“

Ако искате пари като сила сама по себе си, тогава като се опитвате да ги привлечете, всъщност се опитвате да ги надвиете, а в тази борба обикновено губите. Тази борба всъщност е напълно вътрешна и в известен смисъл лудост. То е все едно да играеш канадска със себе си. Как можеш да спечелиш? Това е една фалшива реалност, която проектирате, тъй като не сте готови все още да владеете напълно собствената си сила и мощ.

Не забравяйте, че парите са нищо повече от number. Или са парчета метал и хартия. Как е възможно да са по-силни от съзнателно човешко същество като вас?

Ако си мислите, че щом получите пари ще станете по-силен, то вие сте луд. Абсолютна заблуда. 
По-вероятно – ако наистина получите пари с такава настройка – да станете дори по-слаби. Това би бил вреден резултат за вас, въпреки че изглежда е каквото желаете. Бихте били weak-minded, weak-hearted person с повече пари и все още да си мислите, че парите са по-силни от вас, въпреки че ги притежавате. Тогава бихте се привързали към тях и ще се страхувате да не ги загубите, защото все още грешно си ги представяте като източник на сила. Те ще се превърнат в източник на сигурност за вас, постоянно уязвим. Колкото повече пари имате, толкова по-параноиден ставате относно загубата им. This would really mess you up big time. Така че бъдете много, много доволни, че естествено привличате по-малко пари, когато си мислите за тях, че са сила. Ако поканите в живота си пари в това лудо емствено състояние, отдавайки силата си, тогава парите ще се превърнат във ваш господар, а вие ще сте им роби. Дори и не помисляйте за това!

Ако парите не са сила, защо изобщо да ги желаем? Действително, не се налага. Но ако желаете да ги получите, то направете го като игра. Парите са просто играчка, с която можете да си поиграете. Въодушевете се за преживяването да привлечете пари, но не обръщайте никакво внимание на това, какво ще правите с тях, когато вече ги имате. Това е просто бройка.

Ако желаете нещо, което си мислите, че парите ще ви го дадат, тогава се фокусирайте директно върху желанието, а не върху парите, от които си мислите, че се нуждаете. Парите могат да бъдат но могат и да не бъдат част от процеса на проявление на желанието.

Фокусирайте се директно върху привличането на пари само ако сте способни да видите парите като играчка, като резултата от видео игра. It’s only something to manifest for fun, not something to get all worked up and stressed about.

И още веднъж, НЕ отдавайте своята сила на парите. Трябва да знаете, че парите са напълно безсилни. Цялата сила е във вас, никога отвън.

Повишаване
Когато привличаме пари, започваме с малки количества и работим с все по-големи. Гледайте на това като на резултат, който имате за цел да увеличавате, но не поставяйте по-големите суми на пиедестал допускайки, че са по-трудни за привличане.
........................
Парите идват при вас през филтрите на вашите вярвания, но не е нужно радикално да променяте представите си. Просто трябва да отворите достатъчно място, за да позволите на различни суми да идват при вас.
..................................
Големи суми могат да се проявят като exchanges, бизнес дела, наследства, вдъхновени действия и по други начини. Приемете, че тези огромни суми са точно пред вас, втренчени са във вас и крещят, за да ги забележите. Само се настройте на правилната честота, за да си ги вземете.

Забелязал съм, че откакто съм настроен към големи суми и към нови изживявания в други страни на живота ми, не съм в резонанс с по-малки суми.  ...

Съгласуване Congruency
Всяка връзка в живота ви допринася за общата вибрация / енергия, която излъчвате. Това включва и всички начини, по които сте свързани с парите.

Например ако работата ви е разочароваща и не сте платени добре, а се опитвате да привлечете пари, вероятно няма да имате голям успех, защото всеки път като отивате на работа рискувате да понижите вибрацията си на подтиснат финансово човек.

Точно тук много хора го закъсват със Закона на Привличането. Те излъчват противоположни вибрации всеки ден. Може да си визуализират притежаване на много пари и чувства на изобилие и благодарност, но после отиват в магазина и си купуват евтина храна, с ниско качество, защото все още вътре в себе си си казват, че не могат да си позволят по-доброто. А това съвсем естествено прекъсва вибрацията на изобилие и така в резултат няма промяна.

Ако моментните обстоятелства ви карат да излъчвате противоречиви вибрации, тогава се старайте дори когато минавате през активности свързани с по-оскъдна финансова ситуация или длъжност, отколкото ви харесва, да поддържате енергията си фокусирана върху изобилието. 

Най-добрият начин да направите това е да поддържате отношение на благодарност. Дори да си купувате евтина и по-некачествена храна, задържайте благодарността към нея и това че я оценявате. Усетете признателност, че тази храна съществува и че можете да си я позволите. А после разгледайте по-качествените продукти и емоционално ги поканете в живота си. Ако е възможно, намерете начи да похарчите пари с широки пръсти за нещо качествено, като например да си купите няколко органик / био ябълки и почувствайте благодарността, че можете да го направите. А когато ги ядете, наистина им се насладете и планирайте, възнамерете да получите още от същото.

Но НЕ се упреквайте, че не сте били способни да си позволите желаното. Това само ще понижи вибрацията ви.

Действайте, както аз направих с Емили, когато тя продължаваше да намира капачки. Похвалете се, че успявате да привлечете това, което вече е при вас и после наредете на сетивата си да се настроят на по-изобилната част от спектъра на реалността. Бъдете търпеливи със себе си – ще го получите.

Когато се почувствате зле във връзка с финансовото ви състяние, погледнете на това като форма на обратна връзка. Нека това да се превърне в моментален импулс да промените фокуса към желанията си. Кажете си „Добре, очевидно не го искам това. Така че, какво искам вместо това?“ после си помислете за по-щастливите алтернативи; позволете на съзнанието ви да иде там и позволете на получилата се нова вибрация да ви изпълни.

Привличането на пари е забавно предизвикателство. Със сигурност е възможно, стига да подходите весело, игриво, съзнателно и властно. Свързано е с дисциплина, но умствена и емоционална, а не физическа.


Не бихте оставили едно 10-годишно хлапе да ви надиграе в тази игра, нали? ;p

1 comment:

  1. Между другото Стив написа книга, която вече е на пазара - http://www.srebarnozvanche.bg/bg/Izdania/Books/Personal

    ReplyDelete