Представи си онова, което е твърде хубаво, за да е истина!!! - Представяй си го всяка сутрин, всеки миг :)

Friday, November 12, 2010

97 начина за Better Life

 via LifeHackerBG

97 вечни начина да имате успех и да изживеете вашият най-добър живот

“Вашето време е ограничено, не го пропилявайте живееки живота на друг. Не попадайте в капана на догмите на някой друг, не живейте в резултат на мисленете но други хора. Направете всичко възможно шума от мненията на останалите да не заглушат вашият вътрешен глас, който иска вие да бъдете щастлив. И може би най-важното, имайте смелостта да следвате интуицията и сърцето си, те някак си вече знаят какво искате от живота и какъв искате да станете, всичко останало е второстепенно”
Стив Джобс

Тези изключително мотивиращи думи на създателя на Apple ме карат да ви задам въпросите: Какво мислите за вашия живот днес? Живеете ли всеки ден в изобилие? Обичате ли това, което правите? Изиптвате ли вълнение във всеки един момент или просто стоито отегчени? Мислите ли постоянно за това какво следва, преди още да сте свършили това, което правите в момента. Живеете ли вашият най-добър живот?
Ако отговорът на някой от тези въпроси е НЕ /при мен е повече от един/ вие явно не сте сигурни какво означава да живеете живота си пълноценно и в максимална степен, което наистина не трябва да бъде така.

Защо да се задоволяваме с нещо по-малко, отколкото можем да получим се питам аз. Вие не заслужавате нищо друго освен най-доброто.

Тази статия съдържа 97 вечни принципа, които ме вдъхновяват и стимулират да се опитвам и да се стремя постоянно да живея един пълноценен живот като искрено се надявам да помогнат и на вас, и знам че ще помогнат стига да им обърнете внимание. Опитвайки се да живеем според тях, привеждайки живота си в съответствие с тези принципи се надявам да преоткрием себе си, да станем все по осъзнати, по живи и най-важното да заживеем живота си на едно ново, по високо ниво.
Препоръчвам ви да си отпечатате тази страница на хартия и да я използвате като ежедневен наръчник  за вашето по добро АЗ, който ще ви насочи към новия ви по-добър живот.

Ето ги и 97-те начина да изживеете вашият най-добър живот:

1. Живейте така, все едно всеки ден е ново начало. Опитай се да живееш така, че да не бъдеш спъван от това, което се е случило вчера, оня ден, миналата седмица, година по рано и т.н. Опитай се да не мислиш за това, мисли че започваш на чисто…

2. Бъди верен на себе си. Престани да се молиш на другите хора или да се правиш на някой друг. По-добре бъди оригиналната версия на себе си, отколкото лошо копие на някой друг.

3. Спри да се оплакваш. Престани да бъдеш като досадно куче, което само лае, винаги лае и никога не прави нищо. Спри да се оплакваш от проблемите си, а започни да работиш върху тях.

4. Бъди активен. Спри да чакаш все другите около теб да направят нещо, предприеми действие първи!

5. Не мисли за нещата, които не можеш да промениш. Замени “Какво ако” с “Какво бих направил следващия път”. Не мисли за това, което вече се е случило и за мислите на хората заради него. Вместо това се съсредоточи върху това което зависи от теб в този момент и предприеми действия. Това е най-конструктивното нещо, което можеш да направиш във всяка една ситуация.

6. Фокусирайте се върху “Какво”,  а не върху “Как”. Първо се фокусирай върху това “какво” искаш, преди да помислиш как да го направиш. Всичко е възможно, стига да сте отдали своя ум и душа на него!

7. Създайте свои собствени възможности. Можете да чакате възможностите да дойдат, докато живота ви минава покрай вас или можете да отидете и да създадете свои собствени възможности. Последното е за препоръчване, но вие решавате, животът си е ваш и отговорността за него също.

8. Живейте по-съзнателно всеки ден. Спрете да минавате през живота си дремейки! Забелязвате ли как каквото и да правим в същия момент мислим за съвсем друго нещо, разсеяни сме, не живеем осъзнато!

9. Стремете се към разтеж. В картата на съзнанието има 17 нива на съзнание-от срама до посвещението. Колкото е по-високо нивото ви на съзнание в което се намирате, толкова по-богат житейски опит ще имате. А постигането на по-високи нива на съзнание идва от вашия ангажимент за собствения ви разтеж.

10. Разберете вашата вътрешна същност. Това означава да знаете кой сте и какво представлявате, да сте наясно с вашата идентичност.
11.Открийте истинската цел в живота си. Определете мисията на живота си. Веднъж направите ли го, ще започнете да усещате колко по мотивирани ще бъдете да живеете живота си на пълни обороти.

12. Приведете живота си в съответствие с вашите цели. Какво можете да започнете веднага, което ще ви позволи да живеете на 100% в съответствие с вашите цели? Запитай се как можеш да живееш истински близо до твоите цели, верен на тях въпреки ежедневните ситуации, околната среда в която се намирате всяка секунда от деня?
13. Определи си свои житейски заповеди. Дефинирай своята лична заповед да живееш твоят най-добър живот. Кои са принципите които искаш да следваш в живота си? Намери ги и ги спазвай!

14. Открийте своята стойност. Стойността ти е в основата на това, което те прави ТЕБ и което правиш изобщо.

15. Поддържай себе си в поведение от най-високо ниво. Всеки един от нас има свой собствен набор от етика, принципи и морални норми. Живей близо до своите всеки ден!

16. Проектирай своя идеален живот. Какъв е вашият идеален живот? Проектирайте го! Първо оценете живота си в момента, след това си задайте въпроса какво е необходимо да живея един живот с оценка 10 от 10 възможни точки във всички области, които ме вълнуват: кариера, здраве, любов, социален живот и т.н. Какъв е животът, който ще ви направи най-добрата личност, която някога може да бъдете? Определете вашите луди и откачени цeли и идеи. Няма ограничения в живота, само тези, които си поставяме ние самите.

17. Спрете да държите живота си на ръчна спирачка. Оставили ли сте някоя част от вашия живот в застой, в очакване? Кое е това нещо в живота ви, което отбягвате нарочно или отлагате? Открийте го и започнете работа по него!

......................

81. Съсредоточете се върху създаването, върху творенето!

82. Не критикувайте и не съдете другите. Уважавайте останалите, които и да са те!

83. Единственият човек, който можете да промените сте вие самите. Не очаквайте другите да се държат по определен начин. Вместо да се опитвате да промените другите, фокусирайте се върху това какво вие можете да промените в себе си. Това е по реалистично, така ще бъдете по щастлив и ще живеете по цялостен живот

84. Бъдете благодарни за всичко, което имате ДНЕС и за всичко, което ще получите вбъдеще.

85. Изразете, покажете своята благодарност. Нека хората до които се докоснете да усетят вашата благодарност. Ще се изненадате като видите този малък жест, колко може да направи. Ако не им го кажете, те никога няма да го знаят.

86. Забавлявайте се - пейте, танцувайте, тичайте бос, усетете земята под краката си. Освободете себе си от оковите и бъдете свободен.

87. Влезте в природата. Много от нас живеят в бетонни джунгли. Излезте от тях за малко и се потопете в природата.

88. Можете да избирате. Винаги имате избор как да живеете живота си.

89. Вижте промените. Единственото нещо, което е константа в живота ни това е промяната. Промяната означава разтеж. Вместо да се противопоставяте на  нея помислете как може да извлечете най-доброто от промяната, която ви сполетява.

90. Бъдете по-склонни към рискове. Не се страхувайте да поемате рискове. Колкото по-голям е риска, толкова по-голямо ще бъде това, което ще получите насреща. Правете разлика между безразсъдство и поемане на рискове. Не се страхувайте!

91. Прегърнете грешките си. Колкото повече грешки правите, толкова по-бързо ще се научите. Уверете се, че сте си направили  правилните изводи от всяка допусната грешка и градете върху нея.

92. Прегърнете разочарованията. Много хора се опитват да избегнат това неприятно чувство. Те са разработили устойчиви методи за неговото пренебрегване. Въпреки това разочарованието е неделима част от човека - тя отразява нашите истински страсти и чувства. Вместо да му се противопоставяте, го приемете, разберете го и след това продължете да живеете вашия по добър живот пречистени и спокойни.

93. Предизвикайте вашите страхове. Всеки от нас си има своите страхове. Страх от несигурност, страх от говорене пред много хора, страх от рискове, и още куп други лични страхове, които се крият в нас и ни тормозят. За съжаление всички тези наши опасения ни държат в една и съща позиция и ни пречат да израстваме. Вместо обаче да ги избягваме е по добре да ги разпознаем, признаем и да ги използваме като компас за нашето израстване като ги предизвикаме и преодолеем.
Вижте повече за страха и как да го преодолявате: Ето как да се преборим със страха в 14 лесни стъпки от Браян Трейси

94. Максимизирайте вашето тяло, ум и душа. Да живеете най-добрия си живот изисква от вас да максимизирате умствените си, физически, емоционални и духовни способности. Ако сте успешен, имате много приятели, грижите се за духовното си здраве, но пренебрегвате физическото, това не е вашият най-добър живот. Това важи и за останалите възможни сценарий, където сте блокирали една от тези части от вас.

95. Обичайте себе си. Вие сте човека, с когото трябва да живеете до края на живота си. Вие сте вашето съкровище, така че се обичайте.

96. Обичайте другите. Бъдете благодарни за всички хора около себе си, защото по един или друг начин, те ви помагат да растете, те обогатяват живота ви с опит. Без тях животът ви не би бил същият.

97. Последно, но не и по важност - Обичайте живота! Аз винаги търся начин живота ми да бъде едно вълнуващо преживяване. Има толкова неща навън, за които нищо не знаем, толкова много за изучаване, толкова много неща, които да обогатят опита и живота ни, че това е просто чудесно!

останалите вижте в оригиналната статия на LifeHackerBg

Приятен живот!!!

източник celestinechua.com
No comments:

Post a Comment